top of page
gal.jpg
POVESTEA MY ROMANIAN ART

Studioul Fine Art Imaging a fost infiintat in 2011, in Praga. Fondatorii Flavia si Razvan si-au propus sa devina aliatii artistilor vizuali in cautarea unei solutii de imprimare menite sa respecte standarde de calitate inalte si sa redea cu fidelitate frumusetea lucrarilor lor.

Folosind cea mai buna tehnologie disponibila, in concordanta cu standardele International Color Consortium, cei doi ajuta fotografi, graficieni si pictori din toata lumea sa descopere calitatile si beneficiile tehnicilor giclée.

In 2013, Flavia si Razvan s-au mutat in Montreal, iar deschiderea unui studio Fine Art Imaging acolo a fost un pas natural, avand in vedere anvergura comunitatii de artisti nord americani.

In 2016 Flavia si Razvan s-au intors in Romania, unde povestea Fine Art Imaging continua.

Fine Art Imaging si Brukenthal
luchian-nud-room.jpg

Colaborarea dintre Fine Art Imaging si Muzeul National Brukenthal din Sibiu a inceput in anul 2013, din dorinta de a populariza valorile culturale romanesti si europene si de a transforma arta clasica in opere accesibile publicului larg. Astfel, prin colectia MyRomanianArt, disponibila pe site-ul Galeria Mea, cei pasionati au acum ocazia sa cumpere reproduceri cu un grad foarte ridicat de fidelitate. 

Procesul de executie al giclée-urilor este extrem de minutios, in care fiecare etapa are rolul sau si trebuie respectata cu scrupulozitate, pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat demn de original.

tonitza-room2.jpg

Totul incepe in Muzeul Brukenthal, unde operele de arta sunt fotografiate in detaliu folosind aparatura de mare rezolutie, pentru a surprinde fiecare urma de pensula, trecerile si jocurile cromatice. Unghiurile sunt bine studiate, si nimic nu se face la intamplare. Procedura are loc in conditii specifice de lumina controlata.

Apoi, la studioul Fine Art Imaging, Flavia creeaza fisierul digital perfect, acordand atentie culorilor, detaliilor si asigurandu-se ca acestea respecta originalul. Ulterior, reproducerile giclée sunt imprimate pe hartie sau panza Hahnemühle si tratate cu lac de protectie UV, garantand astfel ca fiecare opera isi pastreaza aspectul pentru o perioada de minimum 70 de ani. 

Fiecare reproducere vine cu propriul sau Certificat de Autenticitate, emis de catre Muzeul Brukenthal si identificat printr-un numar de serie in holograma. 

thi.jpg
EXPOZIȚIA ÎN OGLINDĂ

Desfasurata in octombrie 2013, in Galeria de Arta Romaneasca a Muzeului National Brukenthal, expozitia “In Oglinda” a marcat lansarea colaborarii dintre muzeu si Fine Art Imaging. In cadrul acestui eveniment, lucrari originale ale unor pictori renumiti, precum Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza si Misu Popp, au fost expuse langa replicile giclée, starnind entuziasmul vizitatorilor care ramaneau intotdeauna surprinsi de asemanarile izbitoare dintre opere. 

Succesul expozitiei si interesul participantilor au contribuit la cresterea parteneriatului dintre Fine Art Imaging si Muzeul National Brukenthal, extinzand portofoliul de reproduceri MyRomanianArt.

bottom of page